DE ANDERSONS

Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt‘ en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme. In hun kleurrijke voorstelling ‘Hier Dooft Niets’ gaat het over verwondering. Een begrip dat De Andersons opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.
Dit sprankelende kleinkunstgezelschap neemt je mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over

opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Je bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om je hart te veroveren en je met nieuwe dromen naar huis te sturen!

BEN BLOM & KIRSTEN DE BRUIJN

Na het succes van de Bergenaren Kirsten de Bruijn en Ben Blom tijdens de Cultuur-Carrousel van vorig jaar, spelen ze deze keer met een speciaal voor het evenement gemaakte productie #grimmig opnieuw in de Hofzaal van Het Markiezenhof.

In #grimmig passeren bekende sprookjes de revue, maar niets is wat het lijkt. Het leven gaat niet altijd over rozen en ook een sprookjesbestaan blijkt soms te mooi om waar te zijn. In #grimmig brengen Kirsten en Ben moderne versies van sprookjes van de gebroeders Grimm met hits van o.a. Herman van Veen, Nielson, Clouseau en Willeke Alberti. Muzikaal begeleid door gitarist Hans van der Zee. Een voorstelling geschikt voor iedereen die nog in sprookjes gelooft.

Kirsten speelde in musicals als ‘Annie’ in Nederland en Vlaanderen en ‘Ti Ta Tovenaar: Tika is Jarig’. Ze treedt op via diverse eventbureaus in binnen- en buitenland en geeft les,

Ben speelde in ‘WAM! Daar zit muziek in’. Vier theaterseizoenen was hij te zien in ‘Jeans’. Daarnaast maakte hij deel uit van de musicals ‘Joe, de hemel kan wachten’ en van de Gouden Jubileumtour van ‘The Sound of Music’. In 2014 speelde hij zijn eerste solovoorstelling ‘ik BEN’ in het CKB.

BRANDARIS – STRAATORKEST

Ze werden opgericht in 1973. Het was het Eerste Bergse Jazz Straat Orkest in onze stad. Het was een periode dat de jazz muziek nog niet bij veel mensen op de top100 lijst stond als het ging om persoonlijke smaak qua muziek. Met andere woorden, het genre was niet echt populair. Naast de muziekkeuze viel vooral de keuze van kledij op, de band hulde zich in strakke klassieke uniformen. Iets waar ze zich ook nog heden ten dage aan houden. Het maakt voor iedereen herkenbaar: daar loopt Brandaris! We ontkomen niet aan de namen John Besling en Jos van Hal. Zij waren de aanstichters van wat het meest bekende jazzgezicht onder de Bergse bands zou worden. De inspiratie kwam vanuit het Bredase waar het jaarlijkse jazzfestival ook veel bezoekers vanuit de krabbestad trok. De naam Brandaris is eigenlijk best gemakkelijk te verklaren. Jos van Hal was indertijd gezegend met een bos vuurrood haar, en werd daarom ook wel ‘vuurtoren’ genoemd. En oops, de bekendste vuurtoren van Nederland is de Brandaris op Terschelling. Eerder hadden we het al over Flat Out die hun kunsten over de hele wereld vertonen. Maar Brandaris kan er ook wat van. In die veertig jaar hadden ze optredens op Malta, in Mallorca, Egypte en Sint Petersburg. Cees Nuijten speelt trompet bij Brandaris.

Hij zal en wil niet graag een optreden van de band missen. “Ik heb het naar mijn zin bij deze band, we hebben altijd lol”. Een ander persoon waar je niet omheen kunt is de Marshall van de band: Henny Heyboer. Zo kent de band nog een aantal bekende persoonlijkheden. De instelling van de band is een gezonde: “Als we ons vervoer kunnen betalen, lekker kunnen eten en een biertje kunnen drinken, zijn we al heel tevreden. We hoeven er niet aan te verdienen.” Het tekent de band die in het Bergse behalve bij de jaarlijkse streetparade ook zijn sporen heeft verdiend bij het Bal van Bergen in De Stoelemat en het Oliebollenconcert in het Zwijnshoofd. En als je de mannen zag swingen afgelopen jazzweekend dan komt aan zulke bijzondere dagen de eerste jaren nog geen eind.

CARMEN JACOBS en ROMY DE LAET (viool/harp)

carmenjacobs

Een primeur! Carmen Jacobs (viool) en Romy De Laet (harp) hebben beiden al een mooi lijstje muzikale wapenfeiten. Maar op 30 september spelen moeder en dochter voor het eerst samen op een openbaar evenement: De Cultuur Carrousel 2018! Carmen is geen onbekende in het Bergse. Ze speelde jarenlang jazzviool in diverse orkesten op het Bergse Jazzweekend, heeft in “Het Land van Ooit” gemusiceerd en speelde samen met o.a. Cor Bakker, Tom Baker en Joep Peeters. Uiteenlopende muziekstijlen staan op haar repertoire; naast rock, bluegrass, klezmer, jazz, Ierse folk en klassieke muziek blijft haar voorliefde voor de Hotclub de France muziek van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli toch het grootst. Ze is de trotse eigenaar van de enige 7-snarige viool die Nederland rijk is; de Viper. Door de 3 extra snaren kan deze elektrische viool klinken als een cello. Dit is mooi hoorbaar als ze de baspartij speelt terwijl Romy de “lead” neemt op de harp. Romy begon harp te spelen toen ze net 7 jaar was. Al gauw bleek zij een talentvolle leerling, daarom mocht ze in 2012 een “Masterclass” volgen bij de wereldberoemde Lavinia

Meijer in stadsschouwburg De Maagd. Amper drie jaar later was ze wederom één van de uitverkorenen om een openbare les te krijgen, deze keer van Remy van Kesteren, die onlangs de grootste harp ter wereld liet bouwen. In juni van dit jaar won Romy als jongste deelnemer ooit (14 jaar) het KNA- concours. Eén van de jury-commentaren was: Romy snapt hoe je Einaudi moet spelen, het is meer dan alleen maar nootjes reproduceren. In Den Enghel hopen Romy en Carmen het publiek te ontroeren met een gevarieerd hedendaags repertoire dat bestaat uit eigen bewerkingen voor harp en viper.

CKB TALENT

De organisatie van de Cultuur-Carrousel heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd om ook echt Bergs en regionaal talent een podium te bieden tijdens het evenement. Om die reden wordt er al vanaf het begin nauw samengewerkt met het Centrum voor Kunsten Bergen op Zoom. Ook tijdens de Cultuur-Carrousel 2018 treden weer talenten op van eigen bodem.

Ze zijn dit jaar te vinden in de kelder van Emma’s IJssalon aan de Fortuinstraat en bij goed weer uiteraard lekker buiten in de Molstraat naast deze locatie. De keuze is deze keer gevallen op het ‘Keys & Voices duo’  Colin van Est (keys) en Sam Schoutens (voice).

Het tweetal is zeer enthousiast bezig met de voorbereidingen van hun optredens tijdens de Cultuur-Carrousel. Colin zegt daar zelf over: “We hebben er heel veel zij in. Wij hebben elkaar leren kennen door onze band ‘New Stuff’ en via het Centrum voor de Kunsten hebben we ook meerdere malen mogen samenwerken. Het beviel ons zo goed dat we een piano- en zangduo zijn geworden. Ondertussen zijn we bijna twee jaar samen bezig en hebben we al meerdere optredens samen mogen doen. We hopen natuurlijk dat er nog veel meer zullen volgen.”

FRED DE RON BRENGT CHET BAKER!

Ook de Bergse tenorsaxofonist Fred de Ron is van de partij tijdens de Cultuur-Carrousel 2018.  Dat hij sinds pakweg tien jaar niet meer in jazzorkesten speelt, is geen geheim. Fred doet alleen nog (jazz-)projecten, werkt met een vaste ritmesectie, wisselende gastsolisten en variërende thema’s.

Vorig jaar bracht hij met het project ‘Let’s Be Frank’ het oude repertoire van Frank Sinatra onder de aandacht. Dit jaar is het de beurt aan de legendarische trompettist/zanger Chet Baker.’

Met de spotlight op de trompet, is de gastsolist logischerwijs een trompettist. Niemand minder dan Raoul Garcia Vao gaat deze uitdaging aan. Een groot Bergs talent met zuidelijke roots, die zijn sporen heeft verdiend in fijne jazzorkesten als ‘The Young Sinatra’s’ en ‘The Slick Pi’”.

Op de vraag of hij wilde participeren in een Chet Baker Project was zijn antwoord: “Chet? Si Señor!”. Tijd- en stijlgenoot van Baker Stan Getz is een van de inspiratiebronnen van Fred de Ron. Op 30 september kunnen de bezoekers genieten van fifties Westcoast- en cooljazz klanken in Emma’s IJssalon en bij goed weer uiteraard in de Molstraat. Met Arno Francke op piano, Tony Wesdijk op de contrabas en Roel van Sluijs op slagwerk.

GENIE – KINDERDANS

Binnen de dansafdeling gaat de vereniging GENIE uit Bergen op Zoom zeker met haar tijd mee door een verscheidenheid van dansvormen aan te bieden zoals jazzdans, moderne dans, fitdance, breakdance, peuterdans, kleuterdans, en zelfs een dansgroep voor gehandicapten. GENIE is laagdrempelig en zodoende voor iedereen geschikt van jong tot oud. Het publiek kan er tijdens de Cultuur-Carrousel op zondagmiddag 30 september uitgebreid kennis mee maken. De dansers treden op in Blokstallen 3.

Binnen de dansafdeling worden de talentjes uit de reguliere dansgroepen geselecteerd en mogen extra dansen in de selectiegroep. Deze selectiegroepen zijn er in diverse leeftijdscategorieën en mogen landelijk meestrijden bij de voorrondes en NK dans, waarbij GENIE al vele podiumplaatsen heeft binnen gehaald. Daarnaast treden deze groepen ook op bij diverse activiteiten binnen de regio Bergen op Zoom en daarbuiten.

De dansers, die onder leiding van Nancy Vriens optreden, tijdens Cultuur Carrousel, hebben bij hun laatste demo zelfs een wildcard veroverd, waarmee zij door waren naar de theater dansdemo in de Schouwburg in Middelburg. Deze enthousiaste meisjes zullen tijdens Cultuur Carrousel diverse dansen laten zien.

Sportvereniging GENIE is al jarenlang een begrip in Bergen op Zoom. De vereniging heeft vorig jaar haar 85-jarig jubileum gevierd en is trots op haar grote ledenaantal in de diverse sportdisciplines, die bestaan uit vele vormen van turnen en dansen.

Meer informatie over de diverse turn- en dansgroepen, is te vinden op www.genie-bergenopzoom.nl

HARMONIE KOLPING’S ZONEN – KLEIN ORKEST

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met die filosofie richtte Kolpings Zonen kleinere jeugdorkesten op, die intussen behoorlijk aan de weg timmeren. Tijdens de Cultuur-Carrousel laten ze zien wat ze in hun mars hebben. Dat gebeurt in de tent van het BOZtoberfest op de Markt, die dankzij de goede samenwerking tussen de organisaties, een deel van de zondagmiddag beschikbaar is voor de Cultuur-Carrousel.

Het Klein Orkest en het OpstapOrkest  presenteren zich met een eigen programma. Later is in daar ook het Groot orkest te beluisteren.
De twee jonge orkesten met enthousiaste muzikanten laten zich van hun beste kant horen.

Het Klein Orkest van de Sjefkes telt 25 muzikanten. Meespelen kan zodra de muzikanten het diploma A hebben behaald. De keuze van de muziek sluit aan bij de belevingswereld van de tieners. Dat is aan dirigente Ankie Loos wel toevertrouwd. Als de kinderen een B-niveau behalen mogen zij instromen in het Groot Orkest.

Het OpstapOrkest telt tien leden. Dit zijn enthousiaste muzikanten die één jaar of meer les hebben. Zij leren in dit orkest wat samen spelen is. Een optreden kan vaak nog erg spannend zijn, zij kunnen wel een aanmoedigend publiek gebruiken!

IVO STUIVENBERG

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met die filosofie richtte Kolpings Zonen kleinere jeugdorkesten op, die intussen behoorlijk aan de weg timmeren. Tijdens de Cultuur-Carrousel laten ze zien wat ze in hun mars hebben. Dat gebeurt in de tent van het BOZtoberfest op de Markt, die dankzij de goede samenwerking tussen de organisaties, een deel van de zondagmiddag beschikbaar is voor de Cultuur-Carrousel.

Het Klein Orkest en het OpstapOrkest  presenteren zich met een eigen programma. Later is in daar ook het Groot orkest te beluisteren.
De twee jonge orkesten met enthousiaste muzikanten laten zich van hun beste kant horen.

De zanger heeft de afgelopen jaren een aantal mooie en bijzondere projecten gedaan die veel waardering kregen. Hij groeide op in Heerle, begon muziek te maken op 8-jarige leeftijd en startte zijn carrière op 13-jarige leeftijd bij de Steenbergse Nederpopgroep ‘Tussen Haakjes’. Na studies aan de universiteit (rechten) en het Conservatorium van Rotterdam, besloot hij zijn leven aan de muziek te wijden en trok de wijde wereld in.

Hij werkte met grote namen, trad op in landen over de hele wereld en is uitermate veelzijdig. De muzikale reizen hebben hem zeer veel inspiratie gebracht. Hij werkte samen met en was betrokken bij projecten van veel bekende artiesten.

LOES EN DIE KLEINE

Na de Cultuur-Carrousel 2016 had iedereen de mond vol over het optreden van het cabaretduo Loes en Die Kleine. Het gevolg was dat het tweetal, waarvan de helft afkomstig is uit Bergen op Zoom, een jaar later werd opgenomen in de programmering van Schouwburg De Maagd en nu zijn ze weer terug van weggeweest in het programma van de vijfde Cultuur-Carrousel. Het zangtweetal treedt op in de Hofzaal van Het Markiezenhof.

Loes Nuijten en Daphne Groot vormen samen het gezellig kibbelende duo Loes en Die Kleine. Tijdens de Cultuur-Carrousel zingen zij liedjes uit hun theatervoorstelling ‘Loes en Die Kleine Vinden Er Wat Van’.

Van een lied over de bamboetandenborstel tot aan het bezingen van een frustrerend schrijfproces: de dames gaan alle kanten op met zowel hun sterke vocalen als hun overpeinzingen over de grote en kleine zaken in het leven. Eigentijdse komische teksten op melodieën die nog lang in je hoofd nagalmen.

Het duo Loes en Die Kleine is herkenbaar, muzikaal en vol humor. De kleinkunstliedjes van Loes en Die Kleine zijn gebaseerd op herkenbare dagelijkse situaties. Van intieme persoonlijke liedjes over hun eigen leven, tot liedjes over frustraties die iedereen herkent.

STRAATTHEATER

Tijdens Cultuur Carrousel 2018 zullen niet alleen de locaties gevuld zijn met theater, maar ook de Bourgondische binnenstad zal theater uitstralen. Van doldwaze obers tot een grote kwakzalver met allerlei rotzooi, waar hij vanaf moet. De organisatie heeft besloten om het programma van de vijfde Cultuur-Carrousel extra aantrekkelijk te maken en om die reden straattheater toegevoegd.

Vroeger was het standaard: een draaiorgel, theaterclubs die een leuke act deden op straat en mensen een nog grotere beleving meegaven aan hun bezoek aan Bergen op Zoom.

Gek genoeg gebeurt het alleen nog met Vastenavond. Maar op zondagmiddag 30 september gaat de organisatie van de Cultuur-Carrousel daar in samenwerking met Merijn Oerlemans, die ook op dit terrein actief is, verandering in brengen. Een retrofotograaf zal vele mensen op de ‘kiek’ zetten en mensen in theatrale sferen vastleggen: leuk voor later!

Op straat kunnen bezoekers ook een spannend avonturier beleven, of allerlei andere verrassingen tegen komen. Regionaal talent krijgt de kans om zichzelf te laten zien en gaat zorgen voor een extra glimlach op het gezicht van het publiek.

THE MUSICOMPANY

De cast van de Bergse musicalgroep The MusiCompany is in volle voorbereiding op een reeks uitvoeringen van de musical Grease. Van 8 tot en met 11 november zijn deze bijzondere uitvoeringen in theater De Maagd te zien, maar tijdens de Cultuur-Carrousel laat de groep ongetwijfeld alvast horen wat het publiek tijdens de voorstellingen allemaal te wachten staat. En dat is zeker de moeite waard. The MusiCompany treedt op in Gebouw T. De organisatie van de Cultuur-Carrousel is blij om The MusiCompany opnieuw in het programma te kunnen opnemen.

Na een spannende voorbereidingstijd, waarin het lange tijd onzeker was of het zou lukken, werd begin dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt: The MusiCompany (TMC) kreeg uit Amerika de ‘go’ om als eerste amateurvereniging de Nederlandse musicalversie van Grease op te voeren.

Tijdens de voorstellingen in november zijn de enthousiaste leden van The MusiCompany, compleet met vetkuiven, petticoats en uiteraard de onmisbare zwarte en roze jasjes, te bewonderen.

The MusiCompany viert dit jaar het vijftienjarig bestaan. Met het optreden in Carré tijdens het Amateur Musical Awards-gala afgelopen november nog vers in het geheugen, popelen de leden van The MusiCompany om hun tanden in Grease te zetten.

Meer informatie: http://www.themusicompany.nl

QUEEN TRIBUTEBAND ‘CRAZY LITTLE THINGS’

Crazy Little Things komt uit de koker van de Bergse toetsenman Marijn van den Branden en de drummende muziekjournalist Jean-Paul Heck. Samen met zanger Marijn Geluk, bassist Frank Dries en de Oudenbossche gitarist Jeroen Lips richtten zij afgelopen voorjaar Crazy Little Things op. Van den Branden: “Wij zijn allemaal behoorlijk ervaren en spelen in bands zoals 5150, 666 The Nightmare en nog velen anderen groepen. Jeroen Lips, Marijn Geluk, Jean-Paul Heck en ik zijn echte hardcore Queen-fans. Queen zit ons DNA. Maar fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders. Het gaat bij de muziek van Queen echter om de details. Zo bezit onze solo-gitarist Jeroen exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. Maar het goede nieuws is dat hij diens solo’s ook tot in de perfectie naspeelt.”

Foto: Jeroen Lips

Om de bombastische sound van Queen op het podium te krijgen, werden ook gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman erbij gehaald. “Het oeuvre van Queen is zeer divers en de zangkoortjes zijn ronduit ingenieus. Om dat weg te zetten moet je een brede formatie hebben”, aldus Van den Branden. Volgens hem is dit het perfecte moment om met een Queen tributeband te komen. “Er zijn er niet zoveel van, zeker niet in Nederland. Maar Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991, groter dan ooit tevoren. De originele band toert langs grote stadions met zanger Adam Lambert en telkens weer valt er een nieuwe generatie voor de talloze hits van de band. Die hits gaan we dan ook spelen. Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love, We Are The Champions… En ook Crazy Little Thing Called Love waar de band naar vernoemd is, en Bohemian Rhapsody natuurlijk.” Het succes van de band heeft ook Heck en Van den Branden verrast. We willen snel het land in.”

Meer informatie: Queen Tributeband ‘Crazy Little Things’

SOCIETE POUBELLE D’OR

Tijdens de afterparty van de Cultuur-Carrousel 2018 in ’t Zwijnshoofd zorgt het orkest Société Poubelle d’Or voor de muzikale omlijsting. De opbrengst van het evenement is bestemd voor enkele goede doelen. Tijdens de afterparty worden daarvoor cheques uitgereikt.

Het salon- en dansorkest Société Poubelle d’Or neemt een eigen plaats in binnen de jazzgemeenschap van Bergen op Zoom. Opgericht in 1984 vertolkt het orkest al vele jaren muziek uit vervlogen tijden. Oude arrangementen vanaf de jaren ’30 tot en met ’60 worden uit de ‘gouden vuilnisbak’ opgevist, opgepoetst en zo nodig aangepast aan de bezetting. Maar ook modernere nummers zoals van Carol Emerald en Amy Winehouse worden niet geschuwd.

De bezetting van dit orkest blijft in beweging. Talloze muzikanten hebben met plezier als lid van Société Poubelle d’Or op menig podium gestaan.. Zowel voor dansavonden, diners, recepties als luisterconcerten. Zo stonden ze in 2016 en 2017 tijdens JazzBoz op het Beurspleinpodium. Van ieder optreden maken ze een feestje, maar ook voor henzelf. De bezetting van het orkest bestaat uit negen blazers en een ritmesectie van vier. De Bredase zangeres Lisette Spee vormt het stralende front en neemt voor deze gelegenheid haar broer mee als mannelijke vocalist.

Kijk ook op www.poubelledor.nl

SYMFONIEORKEST JACOB OBRECHT

schermafbeelding-2015-07-09-om-15-33-15

Johann Sebastian Bach:
Concert voor 2 violen en strijkorkest BWV 1043 D mineur
Door:
Carlo Nabbe en Annejo de Keijzer met Strijkorkest SJO/RSO

Symfonieorkest Jacob Obrecht (SJO) uit Bergen op Zoom bestaat dit jaar 65 jaar en kan bogen op een behoorlijk lange muzikale staat van dienst met veel concerten in Bergen op Zoom en omgeving. Het amateurorkest speelt onder leiding van professioneel dirigent Carlo Nabbe voornamelijk klassieke werken, maar gaat ook de uitdaging aan om modernere muziek te spelen met solisten, koren en
andere orkesten. Sinds vorig jaar werkt het orkest samen met het Roosendaals Symfonie Orkest (RSO). Dit extra grote orkest speelt nu met een nog hogere muzikaliteit en geeft interessante en succesvolle concerten. De Nieuwjaarsconcerten Classic meets Pop (2017) en Classic meets Jazz (2018; waarbij ook het Jazzorkest BBO van de partij was), waren zowel in Roosendaal als in Bergen op Zoom, een geweldige start voor het nieuwe jaar. Maar ook de succesvolle klassieke concerten van 3 en 10 juni jl. getuigen van een perfecte samenbundeling van muzikale krachten. Voor 2019 staan er operamelodieën op het Nieuwjaarsprogramma.

Deze Cultuurcarrousel is voor het orkest een bijzonder evenement, omdat de solist uit eigen gelederen komt: dirigent Carlo Nabbe. Begeleid door zestien strijkers van beide symfonieorkesten speelt hij samen met beroepsvioliste Annejo de Keijzer, het dubbelconcert van Bach; een echte klassieker, maar ook een klassieker die iedereen kent of in ieder geval ooit weleens gehoord heeft.
Johann Sebastian Bach (1685-1750) schreef dit concert rond 1720 in eerste instantie voor twee violen en basso continuo, toen hij kapelmeester was aan het hof van Cöthen. Later heeft hij de orkestpartijen toegevoegd. Dit dubbelconcert bestaat uit drie delen: snel-langzaam-snel volgens Italiaans model. Het is een van de bekendste vioolconcerten van Bach.

Carlo Nabbe
is behalve dirigent van Symfonieorkest Jacob Obrecht ook dirigent van het Oosterhouts Symfonieorkest, het Zeeuws Jeugdorkest en strijkorkest Archi Amici in Breda. Daarnaast geeft hij lessen en workshops in persoonlijke en muzikale ontwikkeling en coaching in het overwinnen van podiumangst.
‘Muziek moet je voelen’, is zijn credo.
Annejo de Keijzer is beroepsvioliste die vaak als gastsoliste optreedt bij verschillende orkesten. Zij is violiste bij het Zeeuws orkest en docente viool bij de Strijkersacademie in Bergen op Zoom. ‘
Muziek heeft altijd onderdeel uitgemaakt van mijn leven.’
Het Symfonieorkest repeteert elke woensdag van 20.00 uur tot 22.30 uur in het inloopcentrum in de Williamstraat. Sinds de samenwerking met het RSO wordt er beurtelings op woensdagavond in de Williamstraat en de Wieken in Roosendaal gerepeteerd.

Meer informatie kunt u vinden op hun eigen website: http://www.orkestjacobobrecht.nl

DE WILDE MOSSELS

De successen van de Wilde Mossels tijdens de optredens de afgelopen jaren ontvingen zoveel positieve reacties, dat de organisatie van de Cultuur-Carrousel de Bergse danseressen onmogelijk weg kon laten uit het programma voor 2018. Deze keer zijn de Wilde Mossels te bewonderen in Blokstallen 3. Een locatie die voor de eerste keer aan het programma is toegevoegd.

Stichting Wilde Mossels gaat het publiek daar gedurende drie optredens weer in vervoering brengen met hun mooie, ontroerende, maar vaak ook grappige en speelse choreografieën.

In de show voor 2018 zijn dansen te zien die de dames al eerder brachten tijdens hun succesvolle shows en uitvoeringen, maar ongetwijfeld laten ze ook weer wat nieuws zien aan hun trouwe publiek. Eerdere voorstellingen van de Wilde Mossels werden op de planken gezet onder de titels ‘Grenzeloos’. Ze maakten ook een prachtige choreografie op het bekende gedicht ‘De Verliefde Asperge’ van de Bergse woordkunstenaar en spreker Paul Asselbergs. Speciaal voor ProefMei 2017 werd dit gedicht vertaald in dans.

Begin dit jaar brachten de Wilde Mossels al hun vierde avondvullende voorstelling onder de titel ‘Vanzelfsprekend’. Een uitvoering die gaat over alles wat in het leven als vanzelfsprekend wordt gezien.

ARTIESTEN VOORGAANDE JAREN