GREEN LIGHT (COVERBAND MET VEEL DYNAMIEK)

Bezoekers van de Cultuur-Carrousel op zondag 25 september die houden van een feestje moeten zeker niet vergeten het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd te bezoeken. Dan verzorgt de coverband GreenLight uit Bergen op Zoom drie keer een bruisend optreden. De band, die eerder al in 2019 te bewonderen was tijdens dit evenement voor het goede doel, staat garant voor een gezellig, energiek en zoals ze zelf zeggen voor een dansbaar optreden! De coverband laat zich volkomen inspireren door de daverende en bekende discoklassiekers.

Een evenement met GreenLight in het programma is interactief, verrassend, trendy, meezingend en dansbaar. Kortom: Follow the call of the Discoball!
GreenLight bestaat uit: Veerle Barbé (zang), Samantha Schuurbiers (zang), Arvin Nieuwstad (gitaar), Jan-Kees Jongmans (keys), Arjan van Diepeningen (bass) en Stijn Quaden (drums).

MARJON STRIJK ZINGT POPSONGS

De sopraan Marjon Strijk is als soliste een veel gevraagde artiest in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Onlangs zong zij nog de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest Miroir de Peine en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium Annelies van James Witbourn. Tijdens de Cultuur-Carrousel 2022 is ze ongetwijfeld een grote trekpleister. Ze zingt in de Gertrudiskerk popsongs onder begeleiding van het befaamde Ibachorgel.
Marjon werkte met vele dirigenten zoals Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.
Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in het Nederlands Kamerkoor en de Nederlandse Bachvereniging, het Margaretha Consort evenals in vele professionele ensembles.
Bachvereniging, het Margaretha Consort evenals in vele professionele ensembles.

Sinds 2008 is zij verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink. Marjon werkte mee aan vele CD opnamen, zowel solistisch als in ensembles. Ook in het Theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge.
Haar meest recente CD is een pop cd. Een solo cd met zestien popsongs uit de jaren 70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan. Samen met Henk Veldman die haar op het orgel begeleidt, toerde ze door Nederland.

ELLY KELLNER SONGBOOK SERIES

Nieuw in de programmering voor de zevende Cultuur-Carrousel op zondag 25 september is de singer-songwriter Elly Kellner, die in 2019 de Tamoil Cultuurprijs in de wacht sleepte. Ze is te bewonderen in de Theaterzaal van Den Enghel.
Deze artiest speelt en zingt in haar Songbook Series de nieuwste en oudste liedjes direct uit haar eigen songbooks. De Songbook Series zijn intieme concertjes, waar meer ruimte is voor interactie met het publiek. Elly’s melodieuze en melancholische muziek wordt als troostend ervaren.
De teksten zijn, tussen de regels door, radicaal eerlijk. Spelend op een gitaar met slechts vier snaren bezet Elly een uniek stuk territorium ergens tussen folk en jazz. Eerder werkte ze samen met Grammy Award-winnende producer Larry Klein (Joni Mitchel, Tracy Chapman, Bob Dylan), Iain Matthews (Fairport Convention, Matthews Southern Comfort).

Voor haar optredens tijdens de Cultuur Carrousel heeft ze nog iets extra’s bedacht. Iedereen kan bij binnenkomst een bonnetje pakken waarop, als je geluk hebt, een bladzijde nummer staat vermeld, dat refereert naar een lied uit het boek. Elly brengt dit lied ten gehore en de betrokkene krijgt de CD mee naar huis, waar het lied op staat.

Foto : Ann Beckers

THE VISION OF JOHANNA

De Bergse formatie The Vision op Johanna laat het publiek tijdens de Cultuur-Carrousel op 25 september in het Vestzaktheater van Het Zwijnshoofd kennis
maken met wat de groep in huis heeft. En dat is veel!
The Vision of Johanna werd in 2006 opgericht door Hanneke van Andel en Arjan van Diepeningen. Later compleet gemaakt met Pascal Vermeulen en Pieter de Jongh.
Het debuutalbum ‘Mindrunning’ (Suburban Records 2011) werd door de media goed ontvangen en formatie stond in het voorprogramma van onder andere Sabrina Starke en Douwe Bob.

The Vision Of Johanna is een soulful popband met brede smaakpapillen voor funk, soul en pop en dat is terug te horen in de singles ‘ Born Free‘ (2013),‘ Painting Colors’ (2016) en ‘Little Sister’ (2018). Dit jaar duikt de band opnieuw de studio in om terug te komen met nieuw materiaal en laten ze wederom zien wat ze allemaal in huis hebben

KLEIN ORKEST

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met die filosofie richtte Harmonie Kolpings Zonen kleinere jeugdorkesten op, die intussen behoorlijk aan de weg timmeren. Tijdens de Cultuur-Carrousel laat het Klein Orkest van de harmonie zien wat ze in hun mars hebben. Dat gebeurt in Blokstallen 3. De Blokstallen is tevens de locatie waar Harmonie Kolpings Zonen repeteert op maandagavond met alle orkesten.
Het jonge orkest laat zich met enthousiaste muzikanten van hun beste kant horen tijdens de Cultuur Carrousel, met een eigen programma dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

Het Klein Orkest van de Sjefkes, de bijnaam van Kolpings Zonen, telt 25 muzikanten. Meespelen kan zodra de leden het diploma A hebben behaald. De keuze van de muziek sluit aan bij de belevingswereld van de tieners. Dat is aan dirigente Ankie Loos wel toevertrouwd. Als de kinderen een B-niveau behalen mogen zij instromen in het Groot Orkest. Gedurende het jaar zijn er voor deze groep diverse activiteiten. Naast musiceren wordt er ook aandacht besteed aan sociale aspecten. Zo gaat het Klein Orkest in de week na de Cultuur-Carrousel op kampweekend!

Kijk voor meer informatie op www.kolpingszonen.nl

KIRSTEN EN SABINE

Zangeres en cabaretière Kirsten de Bruijn is een oude bekende bij de Cultuur-Carrousel. In het verleden trad ze op met Ben Blom, maar voor het evenement van dit jaar heeft ze de samenwerking opgezocht met de zangeres Sabine van der Zwan, die voor het eerst van de partij is.
Sabine is ook zangeres. Ze woont in Bergen op Zoom, maar is er niet geboren en getogen. Kirsten natuurlijk wel. Aan de hand van interviews, die ze elkaar afnemen over de stad, brengen zij liedjes ter gehore!

Het is deze keer dus meer zang dan cabaret, maar tussendoor vertellen ze wel over ‘hun mooiste plekjes’ en hoe ze Bergen op zoom ervaren. Een programma over de stad waar ze wonen in een leuk jasje gegoten.
Kirsten en Sabine treden op in de theaterzaal van Den Enghel.

THE MOM’S KITCHEN JAZZBAND (VRIENDENCLUB)

De Mom’s Kitchen Jazz Band bestaat nog niet zo heel lang. In 2019 traden ze al eens op tijdens de Cultuur Carrousel en ze jeugdige muzikanten zorgden voor een gezellige boel in het Provoosthuis. Op zondagmiddag 25 september zijn ze daar tijdens de zevende Cultuur-Carrousel opnieuw geprogrammeerd.
De band karakteriseert zichzelf als een echte vriendenclub die elkaar gevonden hebben in het maken van muziek, oude stijl New Orleans Jazz wel te verstaan.

De groep bestaat uit twaalf enthousiaste en muzikale mannen, die er elke keer een feestje van maken. De focus ligt op het spelen op Streetparades in binnen- en buitenland. Maar ze bewezen ook tijdens evenementen zoals de Cultuur-Carrousel aardig uit de voeten te kunnen.

MUZIEKPROEVERIJTJES VAN HET SYMFONIE ORKEST

Tijdens de Cultuur-Carrousel op zondag 25 september treedt het volledige West-Brabants Symfonie Orkest (WSOB) drie keer op in de Gertrudiskerk. Het orkest trekt altijd veel bezoekers en dat zal deze keer zeker niet anders zijn.
Het WBSO nodigt de bezoekers uit mee te gaan naar een wereld waar sprookjes nog echt bestaan. De woordvoerder van het orkest kondigt alvast aan: “U wordt betoverd door de klanken van de fluit in Morgenstimmung, maar kijk uit voor Peer Gynt, zo’n lieverdje was dat niet. Borodin laat Prins Igor net zo lang Polowetzer dansen tot hij erbij neervalt. Gelukkig is daar Wolfgang Amadeus met zijn Zauberflöte. En in de hal van de Bergkoning klinkt macabere dansmuziek, Hänsel und Gretel houden elkaar stevig vast. Wat gaat er gebeuren, spannend…..”

Op deze manier krijgen de bezoekers kleine muziekproeverijtjes voorgeschoteld, waarvan op zekerheid door de liefhebbers zal worden gesmuld. En het zijn bovendien voorproefjes van het hoofdgerecht wordt opgediend op 8 januari in de Maagd en op 1 januari 2023 in de Kring in Roosendaal.

VOICES IN HARMONY

Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, die houden van muziek en vooral van zingen. Tijdens de Cultuur-Carrousel 2022 op 25 september staan ze op het podium in De Blokstallen naast Gebouw T.
Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren vijftig tot en met heden. En in allerlei stijlen: pop, rock, funk, R&B.

De groep staat onder leiding van Mariëlle Tempelaars. Kenmerken van Voices in Harmony zijn: levendig, sprankelend, eigenzinnig, muzikaal en vooral heel erg enthousiast.
Ook in 2019 traden ze met veel succes al een keer op tijdens de Cultuur-Carrousel.

VSOP COMBO

Het optreden van het VSOP-combo was tijdens de laatste Cultuur-Carrousel in het Provoosthuis een groot succes. Dat is de reden dat het gezelschap ook in het programma voor het evenement op zondag 25 september is opgenomen. Het combo is opnieuw te vinden in het Provoosthuis aan de Potterstraat.
Vijf geroutineerde muzikanten vonden elkaar in hun gezamenlijke passie. Ze bouwen voort op het VSOP-combo uit Bergen op Zoom dat in het verre verleden is opgericht vanuit de Rotary. Er werd destijds vooral gespeeld voor het eigen plezier. Harry Stalpers was een van de oprichters.
Enkele jaren geleden is de formatie nieuw leven ingeblazen en speelt VSOP regelmatig in het openbaar. Het combo bestaat uit initiatiefnemer Paul Eilander op piano, Will Soffers op contrabas, die in Bergen op Zoom geen introductie

behoeft, Stan Wulffaert op gitaar en tot slot twee Belgische muzikanten: Jan van den Eynde op drums en Jan Beijers op sax, klarinet en fluit. Multi instrumentalist Jan Beijers speelt onder meer in de bekende Freddy Sunder Big Band. Hij staat borg voor heldere melodielijnen en fantasierijke solo’s. Het repertoire van VSOP bestaat uit een groot aantal jazzstandaards met uitstapjes naar Latin. Speciaal voor de Cultuur-Carrousel 2022 is Lisette Spee als gastvocalist uitgenodigd voor nog meer luisterplezier.

ARTIESTEN VOORGAANDE JAREN